Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Η Μουσική Αυλή" και οι δυνατές μου συγκινήσεις.



ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΥΛΗ - Η Παρέα μας
Βρεθήκαμε  κι εμείς ένα βράδυ στην "Μουσική Αυλή", (εννοώ μια Αθηναϊκή αυλίτσα χωμένη ανάμεσα σε πολυκατοικίες, κάπου στα Πετράλωνα, απ΄ τις λίγες παλιές αυλίτσες των 40 τ.μ. που έχουν ξεμείνει), με την παρέα, κι έτυχε να είναι τα γενέθλια του Αντώνη Αινίτη. Είχαν μαζευτεί καμιά δεκαπενταριά νοματέοι (καλή συντροφιά) με διάφορα όργανα, κάτι 5κιλα λευκού και κόκκινου κρασιού απ' τα Μεσόγεια και πολύ χαλαρή διάθεση.

Κάποια στιγμή και ενώ φαινόταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ζημιά (μουσική εννοώ), αργά κατά τις 11.00, έπιασαν δειλά-δειλά τα όργανα. Παρ΄ όλους τους αρχικούς δισταγμούς και τα πολλά "σουτ..... σιγά μπρε , προσέχετε για τους γειτόνους" αρχίσαν αρχικά να γρατζουνάνε και στη συνέχεια να λαλάνε μελωδικά και παθιάρικα μέχρι που κατά τις 03.00 τα ξημερώματα, ακούμε μια φωνή από κάπου ψηλά, "ΠΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ" και τότε κουφαθήκαμε όλοι.

 Τώρα το ιστορικό  Αθήνα 2012

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΥΛΗ - Το Σχήμα μας
Μια σειρά από ατυχείς και ευτυχείς συμπτώσεις και γεγονότα, εν μέσω της ελληνικής οικονομικής κρίσης, ωθεί κάποιους μουσικούς στη δημιουργία ορχήστρας παραδοσιακού ρεμπέτικου τραγουδιού.

Μια ανατολίτικη συνταγή με συστατικά, παραδοσιακούς καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Αινίτης στο μπουζούκι, με τη λαμπερή κι όλο τσαλίμια φωνή του, η κλασσική πιανίστρια Χαρούλα Τσαλπαρά, που άλλοτε   συνοδεύει με τον μπαγλαμά και άλλοτε με το πιάνο, μα πάντα μπροστά με  την δυνατή γραμμοφωνική της φωνή, συνοδευομένη απ' τον Ηλία   Καλιαμπέτσο, τον παραδοσιακό βιολιστή με τα γλυκά του ταξίμια που χαϊδεύουν τα αυτιά.Άταστα και άτακτα με το τσέλο της και τη φωνή της, ακολουθεί η  μικρότερη της παρέας με τη μεγάλη προσωπικότητα, Σεμέλη  Παπαβασιλείου.  

 Το σχήμα το πλαισιώνουν, όντας κανονικά κομπανία σ’ όλη τους ζωή, οι ΚωστήςΚωτσόπουλος στο μπουζούκι και ο Τάκης Δόξας στην κιθάρα, μαζί με τον συντοπίτη τους μπουζουκτσή, Θάνο Μπούρη.

  Μέσα απ’ την ένωση της παρέας και της μουσικής, προκύπτει το χρώμα μιας ρεμπετο - σμυρναίϊκης ορχήστρας του 1935, με ένα σπάνιο ρεπερτόριο και στοιχεία παράδοσης τόσο δυνατά που θα συγκινήσουν τον κάθε Έλληνα, φέρνοντας τον ξανά στις ρίζες του.

  Ένα σύνολο αρτίων καλλιτεχνών και υπέροχης μουσικής, στην οδό μιας παράστασης των χαμένων ή ξεχασμένων μουσικών θησαυρών της Ελλάδας .
  
ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΥΛΗ - Η αυλίτσα μας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου